top of page

Dirigent Martin Wernsen

 

Martin Wernsen begon op 9-jarige leeftijd op de cornet bij muziekvereniging Hosanna en is dus "opgegroeid" bij onze vereniging. Na een aantal jaren later stapte hij over van cornet naar de euphonium en kreeg hij les op de muziekschool van Andre Vulperhorst.

Sinds september 2005 was hij fulltime actief bij de regimentsfanfare “Garde Grenadiers en Jagers”, een militair orkest te Assen. Martin heeft diverse malen als solist met dit orkest mogen werken. Sinds medio 2013 maakt hij deel uit van de Fanfare Bereden Wapens, eveneens een militair orkest. Het orkest speelt tijdens militair ceremonieel en protocol, maar geeft ook concerten en taptoes in binnen - en buitenland. 

In 2006 is Martin begonnen aan de studie euphonium aan het Artez conservatorium te Zwolle, waar hij les krijgt van Bernard Beniers, tubaïst van het Radio Filharmonisch orkest. Daarnaast heeft hij lessen en masterclasses gevolgd van onder andere Steven Mead, David Childs, Roger Bobo en Enrique Crespo (German Brass). Naast zijn euphonium-studie is Martin per september 2013 toegelaten tot de opleiding directie HAFABRA bij Alex Schillings.

Hoewel Martin van zijn hobby zijn werk heeft gemaakt, is hij niet alleen beroepsmatig met muziek bezig. Naast het spelen bij de Fanfare Bereden Wapens te Vught, is Martin tevens actief bij diverse andere orkesten in Nederland.   

Martin dirigeert al enige jaren de leerlingenorkesten van Hosanna. Per november 2013 is hij, als opvolger van Alwin Liew-On, begonnen als dirigent van het Concertorkest en dirigeert hij nu alle afdelingen binnen de vereniging. Als dirigent is Martin, naast Hosanna, werkzaam bij de opleidingsorkesten van diverse andere muziekverenigingen. Verder werkt hij veel als vervangend dirigent/repetitor van een aantal muziekverenigingen door het hele land. Tevens geeft Martin aan diverse leerlingen privé-les en verzorgt hij met regelmaat groepsrepetities/workshops.

 

bottom of page